general_help_center_title

general_help_center_description

Vanliga frågor och svar

Sök hotell

roomsXXL.se har tusentals hotell i hundratals städer över hela världen. Ange bara önskad destination i sökrutan och välj bland de förslag som söksystemet ger dig.
Var noga med att skriva ortens namn korrekt. Det är möjligt att en plats skrivs på ett sätt på svenska och på ett annat på landets språk (t.ex. Venedig (svenska) jämfört med Venezia (italienska)). Om platsen inte kan hittas, skicka ett e-postmeddelande till service[at]roomsXXL.se. Vi hjälper dig gärna.

Priser och bokning

Myndig. Den huvudresande måste vara minst 18 år gammal då bokningen görs.
Maximalt 5 rum kan bokas vid ett och samma tillfälle.
Du kan endast boka en och samma rumstyp vid en enskild bokning, t.ex. 2 dubbelrum eller 3 enkelrum. Vid bokning av olika rumstyper måste du göra separata bokningar.
I många erbjudanden ingår frukost. Studera beskrivningen under de olika rumserbjudandena.
Ja. Skatter och avgifter ingår i våra priser. Om en extra kurorts- eller kulturavgift i sällsynta fall tas ut påpekar vi det tydligt innan du fullgjort din bokning.
Nej. {website: name} tar inte ut någon bokningsavgift eller avgift för att du betalar med kreditkort, PayPal eller andra betalningsmedel.
På roomsXXL.se erbjuds särskilda hotellpriser som vi förhandlar fram med våra samarbetspartners. Vi bokar ofta upp oss på ett stort antal rum till ett bra pris. Det vi sparar på detta kommer kunden till del.
Nej. Den enda skillnaden ligger i att priserna på roomsXXL.se är lägre. Den höga kvaliteten på rum och service hos roomsXXL.se partnerhotell är inte på något sätt annorlunda.
Vid bokning på roomsXXL.se är samtliga skatter och avgifter inräknade i priset. Om en extra kurorts- eller kulturavgift i sällsynta fall tas ut påpekar vi det tydligt innan du fullgjort din bokning. Kostnader för hotellets olika tjänster (t.ex. restaurang, minibar eller telefonkostnader) är naturligtvis inte inräknade i priset.
Omedelbart. Direkt efter att du avslutat din bokning får du en bekräftelse via e-post där bokningskoden anges. E-postmeddelandet innehåller en länk till din personliga hotellvoucher och ditt kvitto.
Omedelbart efter din bokning kan du ladda ner och skriva ut din hotellvoucher. Dessutom innehåller den bokningsbekräftelse du fått per e-post en länk till din voucher, så att du när som helst kan skriva ut den igen.
Skriv då till oss på service[at]roomsXXL.se och uppge din bokningskod. Vi kommer då att rätta den omedelbart. Av säkerhetsskäl är det viktigt att namnet på din voucher är identiskt med namnet på ditt pass eller ID-kort.
Tyvärr inte. Vänligen gör en extra bokning till samma hotell.
Skriv då till oss på service[at]roomsXXL.se och uppge din bokningskod. Vi kommer då att rätta den omedelbart.
Skriv till oss på service[at]roomsXXL.se och uppge önskade ankomst- och avresedatum, hotell, rumsbeteckning, antalet vuxna, antalet barn och deras ålder vid avresan. Ange också om barnen önskar skilda sängar eller om de ska sova i de vuxnas sängar. Om du redan fått information om barnens övernattningsmöjligheter, vänligen bifoga också denna. Vi klargör då omedelbart om och i så fall vilka kostnader som skulle tillkomma och kontaktar dig i frågan.

Betalning

För närvarande kan du på {webbsite:name} betala med kreditkort (Visa, Mastercard och American Express) och PayPal. Dock kommer vi snart erbjuda andra betalningsmöjligheter, såsom girering. Vänligen vänd dig till service@roomsXXL.se.
Ja, på ett antal hotell är det möjligt att betala vistelsen på plats. Vänligen läs upplysningarna om "betalning på hotellet" när du väljer rum på hotellprofilsidan. Vid reservationen måste ett giltigt kreditkort användas som säkerhet.
Pengarna dras omedelbart efter genomförd bokning.
Ja, det kan du. Givetvis måste dock personen vara införstådd med detta.
Nej. roomsXXL.se tar inte ut någon avgift vid betalning med kreditkort, PayPal eller andra betalningsmedel.
Du kan enkelt ladda ner och skriva ut ditt kvitto. Logga in med din bokningsreferens och ditt efternamn på roomsXXL.se under "Min bokning".
För varje bokning skapas ett kvitto. Vänligen gör flera separata bokningar om du vill boka flera rum och behöver separata kvitton. Om alla rum ska tas på samma kvitto räcker det med en enskild bokning.

Ankomst och avresa

Inga problem. Många hotell tillåter sen incheckning. För säkerhets skull rekommenderar vi att du kontaktar hotellet direkt för information om hur länge receptionen är öppen den dagen du kommer.
Huvudresenären behöver ett giltigt identitetskort eller pass. Många hotell kräver också ett giltigt kreditkort som deposition. På vissa hotell kan depositionen även bestå av kontanter eller betalkort. Vid frågor om detaljer ber vi er att vända er direkt till hotellet.
Självklart. Vänligen gör en extra bokning på roomsXXL.se.

Avbokning

Logga in med din bokningsreferens och ditt efternamn på roomsXXL.se under "Min bokning". Du kan sedan göra avbokningen online.
Vid erbjudanden som är återbetalningsbara kommer ditt kreditkort att återkrediteras med beloppet. Du behöver inte göra någonting i väntan på att avbokningen ska gå igenom.
Om en bokning exempelvis görs 2015/12/15 och sägs vara avbokningsbar till och med ​​2015/12/13 klockan 12.00 (CET) innebär det att tidsfristen för kostnadsfri avbokning redan löpt ut. Avbokningen av hotellvistelsen kan då inte längre göras med full återbetalning av priset.

Övriga frågor

Om du har en fråga som inte besvarats här, vänligen skicka ett e-postmeddelande till service[at]roomsXXL.se.

Certifierad betalningsprocess

Säkerhetsnormerna för betalningen uppfyller de högsta kraven. Denna märkning bekräftar att det är säkert att betala med kreditkort här.

Flerspråkig kundservice

Våra flerspråkiga resespecialister tar hand om dina bokningar. Vi är tillgängliga för våra kunder dygnet runt.

Omedelbar bokningsbekräftelse

Din bokning kommer att bekräftas omedelbart. Du kan enkelt skriva ut resehandlingarna efter bokningen.